Yhteinen Maa -tukikonsertti 13.10.2019 klo 16.00

Lempäälän Pyhän Birgitan kirkossa, solistina Pasi Kaunisto

Pasi Kaunisto viettää 50-vuotistaiteilijuhlavuottaan ja konsertoi Kurkirahaston toiminnan hyväksi. Konsertti käynnistyy kappaleella: "Sain kauniin maan".
- Pidetään yhteisestä maastamme hyvää huolta!

 

Ohjelma 20 euroa

Myynnissä ennakkoon: 

Ovelta ennen konsertin alkua.

Pasi Kaunisto

"Koskaan et muuttua saa" oli vuonna 1968 laulaja Pasi Kauniston ensimmäinen albumi. Sanoista ei Pasi itse välittänyt, sillä muuttumista on tapahtunut koko ajan. Hän on ollut ahkera levyttäjä, albumeja on nyt yli 30 ja kehitystä laulajana on tapahtunut harppausaskelin kuluneiden vuosien aikana. 

 

Vuonna 1969 oli Pasi Kaunisto mukana toisissa Syksyn Sävel -kisoissa ja vei voiton oppi-isänsä Toivo Kärjen säveltämällä "Sanat eivät riitä kertomaan" laululla. Voiton myötä Pasin kysyntä suuren yleisön keskuudessa lisääntyi edelleen. Tiivis yhteistyö Kärjen kanssa tuotti Kaunistolle menestystä vuosien myötä. "Lakeuden kutsulla" tuli kultaa 1970-luvun puolivälissä ja vuoden 1978 joulukuussa laulaja teki tähän mennessä elämänsä keikan maailman ensimmäisille kansainvälisille tangofestivaaleille Buenos Airesiin Argentiinaan. Festivaaleilla hän edusti Suomen ja Pohjoismaiden lisäksi järjestäjien mukaan myös Neuvostoliittoa!.

 

Tämän jälkeen Pasi Kaunisto suuntautui yhä suuremmassa määrin hengelliseen musiikkiin ja kirkkokonsertit ovat olleet myös mukana Kauniston ohjelmassa. Taiteilija on uudistunut ja laajentanut ohjelmistoaan tälläkin alueella ja laulanut mm. hengellisen LP:n "Sua kohti Herrani" -91, Isä meidän -92, “Lahjoista parhain” -94. Kansanlaululevy -98, uusi levy -99 hengellistä musiikkia -02, Kuka puolestani itkee CD. Syksyllä -05 Kaunistolta ilmestyi Joululevy. 

 

Merikanto-levy Piirpauke-orkesterin kanssa ilmestyi kesällä 2008 samoin hengellinen Armolaulu-levy. Vuonna 2009 ilmestynyt Pasi Kauniston Hitit-levy myi kultalevyn verran. Pasin uusin äänite on hengellisiä lauluja sisältävä Herran nimeen -levy, joka ilmestyi helmikuussa 2012. Viimeisin levytys on Taivaan tulet -tv-sarjan tunnusmelodia, joka oli radion soittolistojen kärjessä talvella 2014.  

 

Pasi Kaunisto on tänäkin päivänä yksi suomalaisen laulun ja laulelman kiintotähdistä, tästä ovat olleet osoituksena kymmenet konsertit "Suomalainen ilta" otsikon alla. Monet ovat ne konsertit, joihin hän on esiintymisellään saanut runsaan kuulijajoukon liikkeelle. Niin tapahtuu tälläkin kertaa. 

 

Tervetuloa viihtymään kauniin musiikin ja Pasi Kauniston tulkintojen pariin.