Irmeli Kauniston teos: Punainen talo ja viinipellot

Taiteilija Irmeli Kaunisto on lahjoittanut Kurkirahastolle huutokaupattavaksi Mahdollisuuksien Puutarhan hyväksi työnsä ”Punainen talo ja viinipellot”!!

 

Nyt voit siis osallistua kampanjaamme myös aivan uskomattomalla vastikkeella. Saat muistoksi, tai voit antaa lahjaksi, huutamasi taideteoksen ja voit aina muistaa jo taulun aiheenkin kautta, että olet tukenut yhteisöllistä maanhankintaa, puhtaan ruoan saatavuutta, hiilensidontaa sekä lasten, hedelmäpuiden ja mehiläisten yhteistä tulevaisuutta.

Irmeli Kauniston taideteos ”Punainen talo ja viinipellot” myydään huutokaupalla ja tuotto käytetään Kurkirahaston Mahdollisuuksien Puutarha haastekampanjan hyväksi.

Öljyvärit kankaalle, 100 x 83 cm, kehystetty. Lähtöhinta 1000 €.

Teos on nähtävissä Tampereella ottamalla yhteyttä Kurkirahastoon (040 584 4483).

 

Tämä lahjoitus itsessään kuvaa Irmeliä ihmisenä ja häntä saa nyt kuvata taiteilijana hänen tyttärensä kirjailija Milja Kaunisto…

Kauneus työnantajana

Minulla on ollut tapana hiipiä hänen taakseen ja seurata kuinka maalaus kehittyy. Saatan seistä siinä puoli tuntia ja katsella pisteitä, salaperäisiä väriyhdistelmiä, raapaisuja, niin pieniä sävyeroja, että ainoastaan taiteilija näkee niiden alkemian. Hänellä on paksut silmälasit, joiden yli ja ali hän katsoo työtään. Minä en ehkä huomaa, mitä on tapahtumassa, mutta hän tietää kyllä.

”Astu taaksepäin”, hän sanoo. ”Siristä silmiäsi. Näetkö?”

 

Aivoni loksahtavat paikoilleen. Pisteet muuttuvat rakenteiksi! Veitsenvedot, väriläiskät, urat, arvet, valopilkut, ne ovat maalauksen juuret, alkuaine ja periaate, mutta samanaikaisesti myös häivähdys, kuiskaus, oletus jostakin, joka on juuri tulossa tietoisuuteen. Yhtäkkiä minä näen hänen silmillään.

 

Ja sitten maalaus on valmis.

 

Ah, minä nyökkän, nyt tiedän. Rauniotalon umpeenkasvaneeseen oveen on juurtunut villikaali, jonka näimme kävelyllä. Hän on astunut taaksepäin, siristänyt silmiään, tehnyt käsistään kehykset ja nähnyt näyttelynsä puhuttelevimman teoksen jo silloin, kun se oli minulle poiskitkettävä rikkaruoho.

 

Sillä tavalla Irmeli Kaunisto maalaa. Hän ei ole itsenäinen taiteilija. Ei. Hänellä on jämäkkä työnantaja, joka määrää jokaisen teoksen suunnan. Tämä työantaja on piiskureista pysyvin ja häilyvin, rohkaisevin ja arvaamattomin:kauneus itse. Irmeli Kaunisto ei etsi vastausta kysymykseen ”kuka päättää, mikä on kaunista”. Kun kauneus on nälkäänäkevän huutavissa kasvoissa, kun se on kuivuneessa kaivossa, kun se on puutarhatuolissa, ruostuneessa autossa, liljassa tai villikaalissa, hän ottaa työn hymyillen vastaan. Hän katsoo, hän näkee ja hän maalaa. Tallettaa taidetta ikkunoiksi.

 

Niistä näkyy huikaiseva näköala.

 

Villecomtal, 8.8. 2016

Huutokauppaan osallistuminen

Voit tehdä sitovan tarjouksen alla olevalla lomakkeella.  Korkein tarjous näkyy tällä sivulla ja facebookissa. Huutokauppa loppuu 31.12.2018 kello 18:00.  

Sovimme korkeimman tarjouksen tehneen kanssa maksusta ja luovutuksesta tämän jälkeen.